۲۲ آذر ۱۳۸۵، ۱۴:۲۰

/ جهان اسلام و انعکاس اخبار مرتبط با آنها در خبرگزاری مهر/

ایجاد همزیستی میان ملتهای مختلف نیازمند پیگیری جدی است/ گفتگو و تعامل با پیروان ادیان آسمانی احترام متقابل را در پی دارد

ایجاد همزیستی میان ملتهای مختلف نیازمند پیگیری جدی است/ گفتگو و تعامل با پیروان ادیان آسمانی احترام متقابل را در پی دارد

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: در هفته ای که گذشت شرکت کنندگان در دومین همایش بین المللی "پیشرفت و دیدگاههای آینده در مورد وقف" آن را اقدامی ارزشمند برای رشد و پیشرفت مسلمانان قلمداد کردند، در این هفته نهمین نشست دوره ای سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی (آیسیسکو) نیز برگزار و شرکت کنندگان ایجاد همزیستی میان مسلمانان را نیازمند پیگیری جدی توصیف کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، شرکت کنندگان در دومین همایش "پیشرفت و دیدگاههای آینده در مورد وقف" به نقش تأثیرگذار وقف در کشورهای اسلامی اشاره کرده و یادآور شدند: وقف ضمن از بین بردن مشکلات اقتصادی مسلمانان، منجر به رشد و پیشرفت آنها شده و زمینه های مبارزه با تعرضات عصر معاصر را فراهم می آورد.

وقف اقدامی ارزشمند برای رشد و پیشرفت مسلمانان است

عصر روز شنبه 18 آذر ماه دومین همایش وقف که با عنوان "پیشرفت و دیدگاههای آینده در مورد وقف" در دانشگاه ام القرای عربستان در مکه مکرمه برگزار شد، دکتر ناصر الصالح مدیر دانشگاه در مراسم افتتاحیه این همایش به نتایج مثبت همایش دوره گذشته وقف اشاره کرد و اظهار داشت: وقف در شریعت اسلام دارای اهدافی است که از شعائر اسلام نشأت گرفته و از مبانی مهم و مثبت آن به شمار می رود، به طوری که برای کشورهای اسلامی از منابع مهم اقتصادی آنها به شمار رفته و برخی از مسائل و مشکلات آنها را برطرف می کند، از این رو اهتمام کشورهای اسلامی به این مسئله در رشد اقتصادی بسیار مؤثر خواهد بود . 

دکتر عمر هاشم رئیس دانشگاه الازهر در ادامه با بیان اینکه همایش وقف اسلامی و تقویت آن در توسعه و گسترش مسائل مسلمانان بسیار حائز اهمیت است، گفت: حمایت امت اسلام و تقویت آنها در ادامه فعالیتهای اقتصادی بسیار مناسب به شمار می رود، به طوری که اندیشمندان جهان اسلام و علمای مسلمان این مسئله را واجب اعلام کردند، چرا که تحقیق به منظور ارتقاء وقف اسلامی و در منابع جدید آن بسیار مؤثر خواهد بود.

در این همایش شیخ صالح آل شیخ وزیر امور اسلامی و اوقاف و دعوت عربستان با تأکید بر اینکه آینده اقتصادی امت اسلام بسیار مهم است، افزود: این همایش افکار روشنی را ارائه می دهد که در تنوع منابع اقتصادی جوامع اسلامی بسیار تأثیرگذار است . تعرضاتی  که اینک به امت اسلام می شود و با هدف نابودی اسلام صورت می گیرد زمینه های از بین رفتن فعالیتهای  اقتصادی آنها را فراهم می آورد، بنابراین امت اسلام باید حمایتهای اقتصادی خود را به منظور اهتمام به مسئله مسلمانان فراهم کند.

همایش "پیشرفت و دیدگاههای آینده در مورد وقف" به منظور بررسی مسئله وقف در اسلام و چگونگی بهره گیری مناسب از آن، به منظور استفاده بهینه و بهره مندی مسلمانان از 18 تا 20 ذیقعده ( 18 تا 20 آذر) در دانشگاه ام القرای مکه در عربستان برگزار شد.

وظیفه مسلمانان در شرایط فعلی تصحیح چهره مخدوش اسلام است

مفتی مصر در دیدار با وزیر امور اسلامی عربستان با بیان اینکه در شرایط فعلی اتحاد و همبستگی مسلمانان بسیار ضروری است، گفت: در این شرایط مسلمانان باید به ارائه چهره صحیح اسلام بپردازند و چهره نادرستی که از اسلام و مسلمان در میان کشورهای غربی ایجاد شده را از میان بردارند.

مفتی مصر با بیان اینکه آنچه امروز بیش از هر چیز مورد اهمیت است، همبستگی و انسجام مسلمانان است، اظهار داشت: مسلمانان در شرایط فعلی باید از آنچه که اتحاد آنها را بر هم می زند دور بوده و فتنه انگیزیهای دشمنان را با تدابیر خود خنثی سازند.

وی از جمله وظایف و اعمال مسلمانان را در شرایط کنونی ارائه چهره صحیح اسلام و تبیین آموزه های آن اعلام کرد و افزود: مسلمانان به منظور تصحیح چهره نادرست اسلام در میان کشورهای غربی و غیر مسلمانان باید همکاری کنند تا اسلام آنگونه که هست برای دیگران معرفی شود.

نهمین نشست سازمان آیسیسکو برگزار شد

نهمین نشست سه روزه سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی ( آیسیسکو) با هدف ارائه گزارشهایی از بررسی وضعیت و حمایت از مناطق اسلامی از جمعه 8 دسامبر ( 17 آذرماه) در مقر این سازمان در رباط پایتخت مغرب برگزار شد.

از برنامه ها و فعالیتهایی که در این نشست به آن اشاره می شود، شهر قدس و حمایت از هویت اسلامی آن به منظور جلوگیری از یهودی سازی این مکان است و کیفیت حمایت مؤسسات آموزشی، علمی و فرهنگی از فلسطین، عراق،  بوسنی و هرزگوین و افغانستان هستند.

این نشست با مشارکت وزیران آموزش و پرورش و آموزش عالی از 51 کشور عضو آیسیسکو و با حضور نمایندگان سازمانهای عربی، اسلامی و بین المللی و شخصیتهای علمی و فرهنگی 8 تا 10 دسامبر ( 17 تا 19 آذرماه) در رباط برگزار شد.


ایجاد همزیستی میان ملتهای مختلف نیازمند پیگیری جدی است

مدیر کل سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی ( آیسیسکو) در نهمین نشست این سازمان در رباط گفت: کشورهای عضو سازمان باید برای ایجاد امنیت و صلح در جهان با یکدیگر همکاری کنند تا همزیستی میان پیروان ادیان آسمانی، غیر آسمانی، فرهنگها و تمدنها محقق شود .

مدیر کل آیسیسکو ضمن بیان این نکته که باید از استراتژیهای اسلامی به منظور بهره گیری از نتایج فعالیتهای مشترک استفاده کرد، یادآور شد: در این راستا کشورهای مسلمان باید به تبادل اخبار و تجارب خود پرداخته و از تجارب کشورهای پیشرفته برای رسیدن به ترقی و پیشرفت استفاده کنند تا زمینه های ابتکار و ابداع خود را فراهم آورند.

وی در این میان به مشارکت کشورهای عضو سازمان در ایجاد امنیت و صلح در جهان پرداخت و اظهار داشت: ایجاد همزیستی میان پیروان ادیان آسمانی، غیر آسمانی، فرهنگها و تمدنها و تلاش برای تقریب مذاهب اسلامی باید به صورت جدی پیگیری شوند. تحکیم گفتگو و تبادل فرهنگی میان ملتها، تمدنها و ادیان، تشریک مساعی در راستای فرهنگ اسلام نیز از دیگر فعالیتهای کشورهای عضو خواهد بود. عناصر بالفعلی در تبادلات فرهنگی وجود دارد که آنها را باید به منظور بهره گیری از دستاوردهای معاصر و جدید فعال کرد.

نهمین نشست سه روزه سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی ( آیسیسکو) با هدف ارائه گزارشهایی از بررسی وضعیت و حمایت از مناطق اسلامی از جمعه 8 دسامبر ( 17 آذرماه) در مقر این سازمان در رباط پایتخت مغرب برگزار می شد.

گفتگو و تعامل با پیروان ادیان آسمانی احترام متقابل را در پی دارد

رئیس یکی از دانشکده های دانشگاه هاروارد با تأکید بر ارزشهای کسب نتایج ارزشمند از گفتگو میان پیروان ادیان الهی و تعامل مطلوب با آنها باید چگونگی تعامل و گفتگو را فرا گرفت، گفت: از این رو آموزش حقیقی مسلمانان و مسیحیان برای انجام گفتگوهای سازنده، احترام متقابل را در پی داشته و به شناخت متقابل منجر می شود.

دکتر هایدی هاتسل با بیان اینکه در جهان فرهیختگان و اندیشمندان می توانند کمک بسیار زیادی به تحکیم و تثبیت روابط تمدنی جدید انجام دهند، افزود: آنها با سابقه بسیاری که در فعالیتهای فرهنگی دارند می توانند به تصحیح چهره اسلام در رسانه های آمریکایی که اقدام به ارائه چهره نادرستی از اسلام کرده اند، بپردازند. نقاط مشترکی میان ادیان آسمانی در همه جای دنیا وجود دارد، به منظور افزایش و گسترش این نقاط مشترک باید دیدارها، همایشها و نشستهای مختلفی برگزار کرد.

وی با بیان اینکه باید اول گفتگوی میان یکدیگر را درک کرد و سپس با شکل بسیار مطلوبی با یکدیگر تعامل کنیم، گفت: فراگیری چگونگی تعامل و گفتگو منجر به دوری از مسئله تناقض گویی و تفرقه می شود. آموزش حقیقی مسلمانان و مسیحیان احترام متقابل را در پی دارد و به شناخت دیگری می انجامد، چرا که اسلام و مسیحیت ارزشهای مشترکی دارند که اصل اساسی این ادیان آسمانی است، از این رو باید در عملکردهای خود بر آن تأکید و تمرکز کنیم.

دکتر هایدی هاتسل تأکید کرد: رهبران دینی در راستای برقراری ارتباطی مسالمت آمیز بیشترین فعالیت را انجام می دهند، چرا که آنها در ایجاد گفتگوهای دینی و برقراری روابط مسالمت آمیز به منظور تقویت ایمان و بهبود روابط بسیار کارآمد هستند و این مسئله می تواند ارتباط بیشتر و آینده مطلوب تری را برای هر یک از ادیان ایجاد کند . 

فعالیت شبکه های دینی راهکاری برای تثبیت آموزه های اسلام است

شرکت کنندگان در همایش پنج روزه "آگاهی درباره مفاهیم اسلام در ارتباط با حقوق بشر" که از یکشنبه 12 آذر ماه در اردن برگزار شد، اعلام کردند: وجود شبکه های تخصصی دینی راهکاری بسیار مهم در تحکیم و تثبیت مفاهیم اسلام و اشاعه مبانی این دین است .

شرکت کنندگان در همایش 5 روزه " آگاهی درباره مفاهیم اسلام در ارتباط با حقوق بشر" به وجود شبکه های  تخصصی دینی اشاره، آن را امری مهم توصیف کرده و اظهار داشتند: این شبکه ها در تحکیم و تثبیت مفاهیم اسلام و اشاعه مبانی دین مبین مسلمانان بسیار تأثیرگذار است و میراث بزرگ اسلام را ارائه و تعالیمی چون  عدالت، مساوات، شجاعت و امانتداری را تبیین می کنند.

شرکت کنندگان بررسی وضعیت و زندگی شخصیتهای اسلامی را در ضمن برنامه های دینی در جامعه مهم توصیف کرده و یاد آور شدند: این مسئله منجر به تبیین آموزه های اسلام و دوری از نژادپرستی و دعوت و به عدالت میان همه مسلمانان خواهد شد.

آنها با بیان اینکه اسلام اولین دینی است که حقوق بشر و مساوات میان مردم را در امور مختلف زندگی آنها قرار داده، تصریح کردند: اسلام از حقوق بشر استفاده کرده تا اختلافات طبقاتی را کاهش دهد، کسب و کار غیر مشروع را تحریم کند، بر پرداخت زکات برای تحقق عدالت اجتماعی و تشویق بر ارائه صدقه تأکید کند و وجود اختلاف میان مردان و زنان در ارزشهای انسانی مشترک را از میان بردارد.

همایش 5 روزه " آگاهی درباره مفاهیم اسلام در ارتباط با حقوق بشر" از سوی سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی ( آیسیسکو)، شورای خیریه اسلامی جهانی و با همکاری کمیته ملی اردن در امان برگزار شد و شرکت کنندگان از کشورهای اردن، مغرب، یمن، عربستان، سودان، مصر، لبنان، سوریه و لیبی از یکشنبه 12 آذر به ارائه مقالاتی پرداخته اند، همایش فوق امروز به پایان می رسد .

علمای مسلمان تأثیر بسیار مثبتی بر جوامع اسلامی دارند

وزیر اوقاف سوریه با اشاره به نقش مهم علمای مسلمان و خطبای مساجد در ارتقاء معنوی جوامع مسلمان، گفت: این گروه با تأکید بر تعالیم اسلام سعی در اطلاع رسانی به مسلمانان دارند از این رو می توانند مسائل جامعه و رویدادهای عصر معاصر را مطرح و مشکلات موجود در جوامع را برطرف کنند.

دکتر زیاد الدین ایوبی وزیر اوقاف سوریه 19 آذر ماه در پی برگزاری نشستی با تأکید بر اهمیت نقش علمای مسلمان در رفع مسائل اجتماعی و اقتصادی جامعه تصریح کرد: وجود علمای دینی تأثیر مثبتی در جامعه دارد، آنها می توانند با درایت و درک خود بسیاری از مسائل موجود در جامعه را حل کنند.

وی  اظهار داشت: علمای دین و خطبای مساجد با توجیه کلامی و عملی می توانند امکانات گسترش و توسعه زندگی سالم را برای افراد جامعه مطرح کنند. از سوی دیگر آنها با اشاره به ارزشهای دین اسلام می توانند زمینه های همزیستی مسالمت آمیز و صلح را میان تک تک افراد یک جامعه و نژادهای مختلف آنها به وجود آورند.

وزیر اوقاف سوریه در ادامه به ارزشها و معانی دین اسلام اشاره کرد و یاد آور شد: ارزشهای دین اسلام به کیفیت زندگی مسلمانان و جوامع آنها تأکید بسیاری دارد و این مسئله، اصلی اساسی برای جامعه به شمار می رود، از این رو علمای مسلمان می توانند آنها را در این زمینه یاری رسانند

اتحاد و انسجام شیعیان و سنیان منجر به پیروزی آنها می شود

شیخ الازهر در دیدار با مرجع دینی عراق گفت :میان مسلمانان اعم از شیعه و سنی هیچ تفاوتی وجود ندارد، اما آنها باید انسجام و اتحاد خود را حفظ کنند که این امر منجر به پیروزی آنها خواهد شد.

در این دیدار شیخ الازهر گفت: وحدت و انسجامی که میان مسلمانان عراق ایجاد می شود برای آنها از هر چیزی بهتر خواهد بود و زمینه های لازم برای انسجام همه مسلمانان را فراهم می کند.

وی با بیان اینکه هیچ تفاوتی میان سنی و شیعه وجود ندارد، اظهار داشت: عدم اختلاف میان مسلمانان این مسئله را بر همه آنها واجب کرده است که با یکدیگر همکاری کنند و متحد شوند و گذشته را فراموش کرده و به فکر آینده خود و جهان اسلام باشند و با تفکرات بیهوده و نادرست سعی در نابودی آینده جوامع اسلامی نداشته باشند تا هر جه زودتر جبهه ای واحد تشکیل داده و مشکلات خود را برطرف کنند.

دکتر سید محمد طنطاوی با تأکید بر این که ملت عراق همه گروهها اعم از سنی، شیعه و کردها را شامل می شود، افزود: مردم عراق باید بر اساس تقوا و دوری از گناه و دشمنی همکاری هایخود را افزایش دهند تا تعدد آنها منجر به اتحاد شود.

انسجام مسلمانان توطئه های دشمنان را خنثی می کند

وزیر اوقاف مصر در دیدار با مرجع دینی عراق گفت: میان سنیان و شیعیان هیچگونه اختلاف اعتقادی وجود ندارد، چرا که آنها از یک اصل و رکن سرچشمه گرفته اند، از این رو باید با اتحاد ضمن خنثی کردن نقشه های دشمنان، زمینه های تقریب میان مذاهب اسلامی را نیز فراهم کنند.

دکتر محمود حمدی زقزوق وزیر اوقاف مصر در دیدار با آیت الله حسین مؤید مرجع دینی شیعیان عراق با بیان اینکه نباید حساسیتهای مذهبی و گروهی میان مسلمانان وجود داشته باشد، تصریح کرد: اختلاف میان سنیان و شیعیان اختلاف اعتقادی نیست، زیرا اصول اسلام و ارکان ایمان در هر یک از مذاهب اسلامی یکسان هستند.

وزیر اوقاف مصر یاد آور شد: تنوعات مذهبی در جهان اسلام فرصت ارزشمندی را به وجود آوده است تا در پی آن تبادل اطلاعات و آراء به منظور بیداری جوامع اسلامی صورت گیرد و این مسئله منبعی برای کینه توزی ملتها به شمار می رود که آرامش امتهای مسلمان را تهدید می کند، از این رو علما و حکما باید اختلافات گروهی میان سنیان و شیعان که دشمنان از آن به عنوان فرصتی برای افزایش شکاف میان آنها استفاده می کنند را از بین برده و طرحهای آنها را با شکست رو به رو کنند.

نمایشگاه و همایش "هنرهای اسلامی" در کویت برگزار می شود

نمایشگاه و همایش " هنرهای اسلامی" به منظور معرفی ابعاد مختلف هنرهای اسلامی از یکشنبه 10 دسامبر ( 19 آذرماه) به مدت 10 روز در کویت برگزار می شود.

نمایشگاه و همایش بین المللی "هنرهای اسلامی" با ارائه هنرهایی از هنرهای اسلامی مسلمانان به منظور فعال سازی نقش مساجد و ارائه تمدن اسلام از یکشنبه 10 دسامبر ( 19 آذرماه) برگزار شد. هدف از برگزاری این همایش و نمایشگاه که 10 روز به طول می انجامد، معرفی فرهنگ و تمدن اسلام از طریق شیوه های مختلف است.

در این نمایشگاه 11 هنرمند خطاط از کشورهایی چون ایران، ترکیه، سوریه، مصر، پاکستان، چین و مغرب شرکت می کنند.
این نمایشگاه دارای 11 بخش است که در هر بخش انواع هنرهای مختلف را ارائه می دهد.

در این نمایشگاه خطوط و دستنوشته های مختلف از دوره های متعدد اسلامی، هنرهای دستی، خطوط  و دستنوشته های مختلف قرآن، هنرهای مرتبط با قرآن چون حاشیه و جلد آن به نمایش گذاشته می شوند. در راستای برگزاری این نمایشگاه، همایش و کارگاههای عملی تخصصی نیز با هدف معرفی هنرهای اسلامی با محوریت هنرهای مسلمانان برگزار می شود.

نمایشگاه هنرهای اسلامی بیانگر تاریخ و تمدن اسلام است

معاون وزارت اوقاف و امور اسلامی کویت در دومین نمایشگاه و همایش بین المللی "هنرهای اسلامی" که از 19 آذر ماه در کویت برگزار شد، گفت: به واسطه راههایی چون برگزاری همایش و نمایشگاه، باید هنرهای اسلامی را که بیانگر تاریخ و تمدن اسلام و مسلمانان است را فعال کرد و دستاوردهای مسلمانان را به منظور ارائه ارزشها و اخلاق اسلامی مسلمانان به نمایش گذاشت .

دکتر عادل الفلاح معاون وزارت اوقاف و امور اسلامی یکشنبه 10 دسامبر ( 19 آذر) در مراسم افتتاح دومین نمایشگاه و همایش بین المللی "هنرهای اسلامی " با بیان اینکه باید زمینه های پویایی اسلام و مسلمانان فراهم شود، اظهار داشت: فعال سازی مثبت هنرهای اسلامی چه در کشورهای اسلامی و چه در کشورهای غیر اسلامی به ارائه آنچه که اسلام و مسلمانان از گذشته به آن اهتمام می ورزیدند، منجر می شود.

وی در نمایشگاه و همایش "هنرهای اسلامی" گفت: می توان با روشهای مختلف به فعال سازی هنرهای اسلامی و ارائه این هنر به دیگر افراد اقدام کرد، به طوری که از طریق همایش، سخنرانی و یا هدایای زیبا که بیانگر تمدن اسلام است، دستاوردهای مسلمانان را نشان داد. امروز این دستاوردهای نادر و دستنوشته های زیبا که آیات، احادیث و معانی زیبای قرآن را در بر دارد گامی به منظور ارائه ارزشها و اخلاق اسلامی است و خلاقیت و استعدادهای مسلمانان را تبیین می کند.

ولید الفاضل معاون وزیر اوقاف و امور فرهنگی نیز هدف از برگزاری این نمایشگاه را ایجاد محیطی مناسب برای ارائه هنرهای اسلامی هنرمندان مسلمان اعلام کرد و افزود: این امر اقدامی به منظور توسعه و گسترش فعالیتهای هنری مسلمانان به شمار می رود . این هنرها ضمن تبیین زیبائیهای اسلام برای نسل آینده، اعتدال و میانه روی در اسلام و عمق باورهای اسلامی را نشان داده و به فهم بیشتر زندگی و دین اسلام منجر می شود.

افزایش طرحهای بهداشتی و پزشکی برای زائران حج امسال

وزارت بهداشت عربستان به منظور ارائه خدمات بهداشتی و پزشکی به زائران خانه خدا پزشکان و پرستاران را بسیج کرده تا در ایام حج امسال به زائران خدمات لازم جهت پیشگیری و درمان بیماریها را در مناطق تردد حجاج ارائه دهند.

از پایان زمان حج سال گذشته طرحهای پیشگری شامل آموزشهای آگاهی دهی و اطلاع رسانی بر اساس طرحهای برنامه ریزی شده به منظور آمادگی برای موسم حج امسال به صورت مستقیم آغاز شد. مرحله اول این برنامه ها پیشگیری از بیماری وبا و بیماریهایی که در سطح بین المللی، منطقه ای و محلی منتشر شده است، بود.

کمیته های بهداشتی و پزشکی عربستان در ایام حج سال گذشته یکسری طرحهایی ارائه کرده بودند، اما امسال با رویکردی جدید در مناطق مختلف حج و مناطق مقدس که میلیونها زائر در آنها تردد و رفت و آمد می کنند، این طرحها را توسعه داده اند. امسال مراکز پزشکی، بیمارستانها و مراکز بهداشتی برای پیشامدهای اضطراری و غیر منتظره در منی، پل جمرات تعبیه شده  است تا به زائرانی که نیاز به خدمات پزشکی در شرایط حساس دارند با تأسیس مراکز میدانی کمک کنند.

وزارت بهداشت عربستان به منظور عدم انتشار بیماریهای ویروسی و میکروبی از طریق زائران کشورهای دیگر در عربستان و اشاعه آن میان زائران دیگر معاینه دقیقی بر روی آنها انجام می دهد تا از سالم بودن و عدم انتقال بیماری آنها آگاه شوند تا  افرادی که از حج باز می گردند نیز بدون بیماری خارج شوند. طرحهای پیشگیری از بیماریهای مسری و درمان آنها در حج امسال به سرعت صورت خواهد گرفت. همچنین وزارت بهداشت اتومبیلهای اورژانس مجهزی را آماده کرده است تا در صورت لزوم بیماران را به مراکز پزشکی و بهداشتی انتقال دهند.

توزیع 70 عنوان کتاب و نوار آموزشی میان زائران حج امسال

امسال به منظور تبیین مفاهیم اسلام، مناسک حج و احکام زیارت اماکن مقدس در راستای اطلاع رسانی به زائران حدود 70 عنوان کتاب و نوار، علاوه بر توزیع قرآن، در بین حجاج توزیع می شود.

بیش از 90 کارمند در راههای دریایی، خشکی و هوایی یک جلد قرآن کریم به عنوان هدیه به زائران تقدیم می کنند . اهدای قرآن، علاوه بر اهدای دیگر کتابها و نوارهایی است که به زائران داده می شود. 

این کتابها دارای 40 عنوان و به 23 زبان هستند و 29 عنوان نوار به 8 زبان نیز میان زائران توزیع می شود. تعداد قرآنها و کتابهایی که قرار است امسال میان زائران توزیع شود، حدود 11 میلیون نسخه است که حدود 1 میلیون و 400 هزار قرآن، 2 میلیون و 600 هزار کتاب مناسک حج و 4 میلیون و 600 میلیون کتاب ارشاد و توجیهی و حدود 2 میلیون و نیم نوار میان زائران توزیع خواهد شد.

هدف از اعطای این کتابها و نوارها بیداری، اطلاع رسانی و آگاهی دهی به زائران خانه خدا است تا بتوانند مناسک حج را به شکل صحیح انجام داده و در امور دینی خود از آن بهره برند. از موضوعات این کتابها می توان به کتابهای اخلاق، ادعیه، مسجد، جهاد، دوستی و بخشش، معرفی اسلام به غیر مسلمانان، ادله های تازه اسلام آورندگان و مسائل مرتبط با ائمه مساجد اشاره کرد. هدف از این اقدام تحکیم و تثبیت تفکر اسلام میانه رو، توضیح مفاهیم اسلام، ارائه ویژگیهای آن و سهیم شدن در تحقیقات و پژوهشهای علمی تخصصی اعلام شده است.


2500 اتوبوس برای تردد زائران حج به صورت شبانه روز فعالیت می کنند

شرکت حمل و نقل عربستان به منظور تسهیل در تردد زائران و کاهش ازدحام در اماکن زیارتی بیش از 2 هزار و 500 دستگاه اتوبوس مجهز به تجهیزات فنی و رانندگان زبر دست را آماده خدمت رسانی به حجاج کرده است.

شرکت حمل و نقل گروهی عربستان به منظور حمل و نقل زائران بیش از 2 هزار و 500 اتوبوس را به همراه دیگر اتومبیلها مهیا کرده است، این شرکت بیش از 3 هزار و 800 راننده اتوبوس و هزار و 100 کارمند فنی را به همراه 60 دستگاه تجهیزات کامل فنی را آماده کرده تا در راستای حمل و انتقال زائران فعالیت کنند. گروه مذکور از هفته آینده فعالیت خود به مدت 24 ساعت در راستای انتقال زائران شروع می کنند.

شرکت حمل و نقل گروهی عربستان کارشناسان ممتازی را تعلیم داده تا نه تنها امسال بلکه سالهای دیگر نیز این فعالیتها را ادامه دهند. این اتومبیلهای حامل زائران با دستگاهای امنیتی و پلیس هماهنگ هستند تا به کاهش ترافیک در مناطق شلوغ پرداخته و حرکت حجاج را تسهیل کنند

دفتر آیسیسکو در اتریش تأسیس می شود

مدیر کل سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی ( آیسیسکو) در نهمین نشست این سازمان در رباط گفت: به منظور همکاریهای هر چه بیشتر با کشورهای اروپایی، اشاعه اسلام و تبیین آموزه های آن، دفتر این سازمان در وین پایتخت اتریش تأسیس می شود.

مدیر کل آیسیسکو گفت: اینک دو دفتر منطقه ای در تهران پایتخت ایران و شارجه امارات وجود دارد و دفتر آموزشی در چاد نیز به ارائه فعالیتهایی در این زمینه می پردازد.

از دیگر برنامه های آیسیسکو تأسیس انجمن جوانان سازمان کنفرانس اسلامی به منظور گفتگو و ایجاد همکاری به شمار می رود که در سی و دومین گردهمایی وزیران امور خارجه در ژوئن سال 2005 در یمن بر آن تأکید شد. همکاری و انسجام با مسلمانان ضمن حمایت از آنها، مسائل تربیتی، علمی و فرهنگی مشترک میان آنها را مطرح و زمینه های رشد و شکوفایی جوانان را ایجاد می کند.

در راستای برگزاری این نشست توافقنامه ای جدید برای همکاریهای بیشتر سازمان آیسیسکو و شورای جهانی دعوت به اسلامی در سال 2007 منعقد شد. این همکاریهای دو جانبه در زمینه های فعالیتهای آموزشی، علمی و فرهنگی در راستای آموزه های اسلام و اهداف سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی ( آیسیسکو) است.

نمایشگاه عکس "برادران دینی" در سوریه برگزار شد

نمایشگاه عکس "برادری دینی" سوریه با همکاری ترکیه، به منظور نمایش همزیستی مسالمت آمیز مسلمانان، مسیحیان و یهودیان برگزار شد.

این نمایشگاه عکس ضمن ارائه تصاویری از مساحت اروپا، آسیا و خاورمیانه از قرن 13 تا اوایل قرن 20، اقلیتهای غیر مسلمان را نشان می دهد که از حقوق دینی برخوردار بوده و  مورد تعرض قرار نمی گیرند. یکی از تصاویر این نمایشگاه درباره توجه به پاکیزگی در اسلام است و یا اینکه درباره ساخت کلیسا برای مسیحیان بوسنی است که حکومت سلطان محمد فاتح در سال 1478 آن را تأسیس کرد.

نمایشگاه عکس "برادری دینی" که با شعار "همزیستی مشترک" با همکاری حکومت ترکیه در دمشق با هدف همزیستی، برادری و احترام به حقوق بشر از دوشنبه 4 دسامبر ( 13 آذرماه) آغاز شده و تا 7 دسامبر ( 16 آذر) در دمشق برگزار شد و سپس به کشورهای دیگر در خاورمیانه منتقل می شود .

موزه ابوعلی سینا در بخارا تأسیس شد

موزه ابوعلی سینا فیلسوف و اندیشمند مسلمان به منظور ارائه دستاوردهای علمی و عملی وی در بخارا در ازبکستان تأسیس شد.
حکومت محلی استان بخارا در ازبکستان اعلام کرد: با توجه به اینکه نخبگان، اندیشمندان و علمای بسیاری در این کشور زاده شده اند، به پاس خدمت رسانی به این گروه عالم موزه فیلسوف و نخبه مسلمان ابوعلی سینا تأسیس شد.

این موزه از 17 بخش تشکیل شده و 700 ماده از میان آنها ادوات جراحی که در زمان ابن سینا و دیگر پزشکان آن دوران رواج داشته و در سطوح بسیار وسیع از آن استفاده می کردند، ارائه شده اند. در بخشی از این موزه کتابهایی از ابن سینا که نشان دهنده تفکرات و اندیشه های وی است، در معرض دید علاقمندان قرار دارند.

شهر بخارا یکی از کانونهای دانش و ادب ایران پس از اسلام است که امروز جزیی از قلمرو جمهوری ازبکستان به شمار می رود.

مراکز بین المللی برای تحقیقات اسلامی تأسیس شوند

دبیر کل انجمن جهانی مسلمانان پیشنهاد تأسیس 4 مرکز بین المللی تحقیقات اسلامی را ارائه کرد و گفت: این مراکز شامل مرکز تحقیقات حقوق بشر و قوانین بین المللی بشری، مرکز تحقیقات تعرض به امت اسلام در این عصر، مرکز تحقیقات زنان مسلمان و مرکز تحقیقات تمدن اسلامی خواهند بود.

دکتر عبدالله بن عبدالمحسن ترکی دبیر کل انجمن جهانی مسلمانان در مقر این انجمن در مکه با دکتر صوفی ابوطالب رئیس سابق شورای ملی مصر و دکتر محمد علی محجوب وزیر سابق اوقاف مصر دیدار و درباره مشکلاتی که مسلمانان با آن رو به رو هستند و در مقدمه آن تعدی به اسلام و مسلمانان، بحث و گفتگو کردند.

دکتر عبدالله بن عبدالمحسن ترکی پیشنهاد تأسیس 4 مرکز بین المللی تحقیقات اسلامی را داد و گفت: این مراکز شامل مرکز تحقیقات حقوق بشر و قوانین بین المللی بشری، مرکز تحقیقات تعرض به امت اسلام در این عصر، مرکز تحقیقات زنان مسلمان و مرکز تحقیقات تمدن اسلامی خواهند بود.

دکتر صوفی ابوطالب با بیان اینکه انجمن جهانی مسلمانان در دفاع از دین و تبیین مبانی اسلام تلاش بسیاری می کند، اظهار داشت: طی این دیدارها که کشورهای غربی از کشورهای اسلامی به ویژه در مناسک حج امسال دارند، می توان به اهمیت یاری رسول خدا حضر ت محمد (ص) اشاره کرد.

دکتر محمد علی محجوب نیز در این دیدار با تأکید بر تلاشهای عربستان در اشاعه فرهنگ اسلام و دفاع از تمدن و تبیین آموزه های آن، تصریح کرد: کشورهای اسلامی به منظور دفاع از اسلام و مسلمانان گفتگوی بین تمدنها و فرهنگها را برگزار می کنند تا زمینه های دفاع از حقوق از دست رفته مسلمانان ایجاد شود.

ارتباط محاسبات نجومی با زندگی مسلمانان بررسی می شود

همایش دو روزه "ارتباط محاسبات نجومی با زندگی مسلمانان" به منظور تعیین وقت نماز، رؤیت هلال ماه رمضان و شوال از چهارشنبه 22 آذر ماه در ابوظبی برگزار می شود.

بیش از 100 کارشناس و متخصص نجوم از 25 کشور اسلامی و غیر اسلامی چون بریتانیا، آمریکا، فرانسه، آلمان در همایش " ارتباط محاسبات نجومی با زندگی مسلمانان " که در ابوظبی برگزار می شود، شرکت می کنند.

در این همایش دو روزه که چهارشنبه و پنجشنبه 22 و 23 آذر ماه با همکاری شورای ستاره شناسی امارات و پروژه های اسلامی و مرکز تحقیقات اسلامی برگزار می شود، محاسبه نجوم در ارتباط با زندگی مسلمانان از جمله رؤیت هلال ماه، بررسی تقویم هجری مسلمانان، بررسی وقت نماز، ارتباط با قبله، میراث ستاره شناسی اسلامی را مورد بررسی قرار خواهد گرفت. 

هدف از برگزاری این همایش مناقشه درباره موضوع رؤیت هلال ماه، چگونگی محاسبات نجومی در این زمینه، تلاش به منظور ارائه معیارهایی برای قبول رؤیت هلال ماه، بررسی تحولات معاصر در مسئله تقویم هجری و ارائه تقویم واحد هجری برای همه کشورهای اسلامی اعلام شده است .

شرکت کنندگان در این همایش وقت نماز، زمان طلوع و غروب خورشید، ضرورت آموزش نجوم در کشورهای اسلامی، ارائه پیشنهاداتی برای آگاهی در این زمینه و ارائه اطلاعات ستاره شناسی را مورد بررسی قرار خواهند داد. یشترین مسئله ای که در این نشست مورد بررسی قرار می گیرد، آغاز ماههای قمری چون ماه رمضان، شوال و ذیحجه خواهد بود.

کد خبر 420480

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha